Hoşgeldiniz

Hem yemek hem giritli kültürü hem de Nazikter Kaçaroğlu'nun kişisel blogudur. Bizim evin halleridir ayrıca. Hayatımızın ve mutfağımızın içinden.

26 Eylül 2014 Cuma

Giritli Simidi-Kuluraça

Meşhur giritli simidi. Çocuklar bayılıyor, kolay kolay bayatlamaz. Lezzet abidesi.

2 bardak şeker, 2 bardak yoğurt, 1 bardak su, 1 bardak zeytinyağı, 2 veya 3 kabartma tozu, bir kaşık tarçın ve alabildiğince tam buğday ve beyaz un karıştırılır. Kulak memesi kıcamına gelince 10-15 dakika bekletilir. Saç örgüsü veya aşağıdaki resim gibi çekil verilir. İsteğe göre kuru üzüm, tahin, ceviz ve üstüne susam ilave edilebilir. Tahinli-cevizli şahhhhaaannneee oluyor :) İçine aman ha süt, yumurta alan koymayın. Olmuyor ce çabuk bozuluyor.

Küçüklerin sütle birlikte, büyüklerin çay ve kahve yanında tüketmeleri önerilir...Afiyet olsun.

Nazikter Hanım teyzeden öğrenmek için  tıklayınız...

Kuluraçayle ilgili ingilizce tanıtım yazısı için tıklayınız. 

Giritli simidi-kuluraça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder