Ben blog sayesinde annemi konuşturdukça yeni tariflerle karşılaşıyorum, İyi oluyor. Giritlilerde hala yapan var mı bilmiyorum.
Malzemeler, Un, su, yumurta, balkabağı, ceviz, şeker, tahin, zeytinyağı, mısır nişastası. zeytinyağı, tarçın.
Dikkat ederseniz malzemeleri ölçüyle vermedim, Pizzanın büyüklüğüne göre ölçüyü ayarlamak sizin becerinize kalmış :) Belki şöyle bir yol izlenebilir. Normal kabak tatlısı yaparken ne kadar şeker, ceviz, tahin kullanıyorsanız, burada da o ölçüleri kullanabilirsiniz.
Gelelim yapımına,
Hamuru açmadan önce kabakları parmak kalınlığında uzunlamasına kesiyoruz ve az tuzla karıştırıp bekletiyoruz. Böylece kabaklar suyunu salıyormuş. Ardından hamuru hazırlıyoruz. Tepsimizin büyüklüğüne göre bir yumurtayı, unu ve suyu karıştırıp yoğuruyoruz. Maya kullanmayacakmışız. Hamur sert olacak. Tepsinin tamamına hamuru biraz kalın olacak şekilde yayıyoruz.
Bekleyen kabakları yıkadıktan sonra nişastaya bulayarak hamurun üzerine yerleştiriyoruz. Kabakların üstüne sırayla şeker, tahin, bol ceviz, ardından bir kat daha kabak ve yine şeker, tahin, ceviz ve tarçın koyup hepsinin üstüne de bir çay bardağı zeytinyağı döküyoruz. Pizza dilimleri gibi keserek, fırına veriyoruz. Fırında yavaş yavaş pişmesi lezzetini artırır.
Anneanne versiyonunda başka bir yapım şekli şu. Kabağı ocakta normal kabak tatlısı yapar gibi pişiriyoruz. Tek fark pişerken içine tarçın da koyuyoruz. Ardından aynı hamura kabak, tahin, ceviz karışımını koyup gözleme yapar gibi ya da bohça şeklinde hamuru katlıyoruz. Zeytinyağıyla tavada kızartıp yiyoruz :)
Tarifleri Nazikter Hanım teyzenin ağzından dinlemek için youtube linkimiz burada
Dostlarla yeme içmenin keyfi hiçbirimizin hayatından eksik olmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder